HUMIT

humit

To uniwersalna podstawa upraw ze względu na unikalne cechy połączenia, koniecznej dla żyzności gleby, materii organicznej z kwasami huminowymi. Dzięki tym kwasom składniki pokarmowe są zatrzymywane w wyższych warstwach gleby, a ich przyswajalność zostaje podwyższona.

  • stanowi podstawę uprawy zasilając glebę w materię organiczną bogatą w kwasy huminowe

  • przyczynia się do lepszego i pełniejszego wykorzystania substancji pokarmowych przez rośliny

  • stabilizuje odczyn pH w glebie

  • wpływa korzystnie na przepuszczalność błon komórek roślin

  • wolny od czynników chorobotwórczych, sprzyja rozwojowi pożytecznej mikroflory

  • zwiększa właściwości buforowe gleby

  • chroni rośliny przed szkodliwym oddziaływaniem pestycydów

  • poprawia fizyczną strukturę gleby

  • wpływa na żyzność gleby

  • brak możliwości przenawożenia

  • poprawia jakość gleb lekkich i ciężkich